Через удар по електромережі України у Запоріжжі вимикали світло

«Запоріжжяобленерго»
Російські війська здійснили обстріл енергосистеми на заході України. Через це у Запоріжжі вимикали світло — новини Запоріжжя останні.

В «Укренерго» повідомили, що рашисти завдали серйозної шкоди енергомережам України під час сьогоднішнього обстрілу. Масштаб ушкоджень може бути гіршим, ніж ті, що виникли 10-12 жовтня. І це вже торкнулося нашого обласного центру — у Запоріжжі сьогодні вимикали світло на короткий строк. Ремонтники розпочнуть відновлення на заході країни після того, як рятувальники усунуть наслідки обстрілів.

Через масштаби пошкоджень обмежать подачу електроенергії в ряді областей. До списку потрапила й Запорізька область. Також обмеження запровадять у Київській, Черкаській, Полтавській, Житомирській, Дніпропетровській, Чернігівській, Сумській та Кіровоградській областях. Жителів регіонів просять обмежити споживання електрики з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. Обмеження необхідні, щоб знизити навантаження на мережі та уникнути повторення аварій.

У Офісі Президента України порахували, що сьогоднішня атака лишила без світла понад мільйон абонентів. У Хмельницькій області без електропостачання 672 000 абонентів, у Миколаївській – 188 400, у Волинській – 102 000, у Черкаській 242 000, у Рівненській 174 790, у Кіровоградській – 61 913, а на Одещині 10 50. Натомість сили ППО знищили 18 ворожих ракет.

Тепер щодо Запоріжжя.

Ворожа атака проти енергетичної інфраструктури України створила дефіцит електроенергії. Через це в Запоріжжі можуть розпочатися відключення світла. На додаток, сьогодні близько 10:00 у Запоріжжі вимикали світло через дефіцит в енергомережі. Щоправда, відключення було недовгим — близько 15 хвилин. Відомо, що відключали абонентів у Олександрівському та частині Шевченківського районів Запоріжжя. У «Запоріжжяобленерго» попереджають населення, що після ранкових ударів військ росії графік погодинних відключень світла можуть запровадити і по Запоріжжю. Поки що таких розпоряджень не надходило, однак ймовірність того, що такий графік запровадять, існує. Орієнтовно світло відключатиметься на три години. На сайті «Запоріжжяобленерго» опублікували ці графіки, скачати можна за цим посиланням.

Крім того, ворожі обстріли енергетичної інфраструктури знеструмили окремі ділянки залізниці. Через це затримується запорізький потяг на Львів. В Укрзалізниці кажуть, що деякі ділянки залізниці Україною знеструмлені після ударів окупантів по енергетичній інфраструктурі. Тому потяг №119 «Запоріжжя-Львів» їде із затримкою у півгодини. Така ж доля спіткала поїзди «Харків-Івано-Франківськ», «Київ-Ужгород» та «Київ-Львів».

В умовах такої критичної ситуації редакція нашого видання вкотре нагадує читачам про необхідність економії електроенергії. Утримуйтесь від користування енергоємними електроприладами у пікові години з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. Тільки разом ми зможемо посприяти енергетичній мережі України та ремонтникам, які зараз займаються ліквідацією наслідків обстрілів.

Раніше ми повідомляли, що сили оборони України знищили 4 пункти управління окупантів.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *