“20 днів у Маріуполі”: вручення першого “Оскара” в історії суверенної України (ВІДЕО) 

Перший “Оскар” отримала Україна за найкращий документальний фільм “20 днів у Маріуполі”. Нагороду отримав режисер фільму Мстислав Чернов. 

Біля витоків створення стрічки “20 днів у Маріуполі” працювали: фотограф Євген Малолєтка, режисер Мстислав Чернов та продюсерка Василіса Степаненко. Вони втрьох були одними з останніх людей, які залишилися у Маріуполі з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну та фіксували як країна-терорист знищувала українське місто.

“Мені хотілося, щоб я цього фільму ніколи не знімав. Я хотів би поміняти цей “Оскар” на те, щоб росія ніколи не вторгалася в Україну й більше ніколи не нападала на наші міста, ніколи не вбивала десятки тисяч моїх співвітчизників”, — режисер фільму Мстислав Чернов на церемонії вручення.

“20 днів у Маріуполі” – фільм, який показує правду про російський тероризм. Дякую команді, яка працювала над цим фільмом і здобула таку важливу нагороду “Оскар”, яка дає змогу голосно сказати про російську війну проти України. Дякую всім журналістам у світі, які розуміють важливість висвітлення правди про нашу боротьбу та розповідають її”, — Президент України Володимир Зеленський.

Раніше ми повідомляли, що загарбники не допускають експертів МАГАТЕ до двох енергоблоків. 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *