На блокпосту у Василівці окупанти знімають у людей відбитки пальців та змушують здавати фото

відбитки пальців
У Запорізькій області на КПП у Василівці окупанти блокують виїзд людей на підконтрольну Україні територію, а також дедалі більше ускладнюють правила проїзду. Так, тепер вони знімають у людей відбитки пальців, а також вимагають надати свої фото та цілий пакет документів.

Блокпост в окупованій Василівці є єдиним пропускним пунктом для того, щоб мешканці захоплених районів Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей спромоглися виїхати на підконтрольну Україні територію. Однак після проведення псевдореферендуму окупанти блокують виїзд та майже нікого не випускають. Так, в черговий раз окупанти ускладнили пропуск мирних жителів, що евакуюються, через КПП у Василівці. Цього разу вони знімають відбитки пальців, а також вимагають здавати фото і цілий пакет документів. Процедуру зняття відбитків пальців змушують проходити чоловіків, жінок та навіть дітей. Також окупанти, як і раніше, перевіряють документи, телефони, автомобілі.

За даними Генштабу ЗСУ, на блокпостах навколо Мелітополя, окрім російських військових, стали чергувати і представники ФСБ. Можливо, саме ця силова структура росії окрім ретельних обшуків українців також проводить зняття відбитків пальців. При цьому на блокпосту в окупованій Василівці з’явилося оголошення з переліком документів, які мають надати ті, хто виїжджає. Якщо раніше вони самі фотографували людей, то тепер уже вимагають надати фото формату 3 на 4. У переліку обов’язкових документів також зазначено анкету, в якій кожен українець до найменших подробиць зобов’язаний розповісти, куди, до кого та на який термін виїжджає із зазначенням номерів телефонів не тільки своїх, а й сторони, що приймає.

Раніше ми повідомляли, що під Запоріжжям на трасі сталася ДТП – постраждали троє людей.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *