Напередодні настання зими виплати ВПО пришвидшать

виплати ВПО пришвидшать
У Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій обіцяють, що напередодні настання холодів пришвидшать виплати ВПО.

Гарантовані державою виплати ВПО мають отримувати вчасно, особливо напередодні зими. На цьому наголосила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. За її словами, на кризову лінію міністерства надходять численні скарги від громадян щодо затримання цих виплат. Люди жаліються, що гроші затримуються подекуди за декілька місяців. При цьому вимушеним переселенцям доводиться хоч якось обживатися на нових місцях, куди вони переїхали від військовий дій.

«Напередодні зими маємо максимально пришвидшити всі виплати ВПО. Соціальний захист – це наше обличчя. Потрібно подбати про переселенців. Гроші є. Тому жодні технічні причини не можуть бути перешкодою при призначенні та виплаті грошової допомоги», – наголосила Ірина Верещук.

Як зазначила пані міністерка, пришвидшити процес допоможе впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Ця база має генералізувати усі дані щодо ВПО та уніфікувати послуги щодо виплат грошової підтримки. Окрім того, для працівників органів соціального захисту планують провести низку тренінгів щодо того, як вирішувати проблемні питання ВПО.

Раніше ми повідомляли, що у Запорізькій області окупанти хочуть повністю скасувати гривню.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *