У Запоріжжі запрацював POWER BANKING – що це і як скористатися?

POWER BANKING
По всій Україні, у тому числі й у Запоріжжі з’явилася банківська мережа, яка працює навіть в умовах блекауту. Ініціативу від Нацбанку назвали POWER BANKING.

В Україні створили банківську мережу POWER BANKING, в яку об’єдналися 14 українських банків. Вони зможуть працювати навіть за умов повного блекауту (відключення світла) в країні. У Запоріжжі також запрацювала дана мережа банків та налічує вже понад 30 відділень.

Про створення всеукраїнської банківської мережі повідомили у Нацбанку України. Як повідомляє прес-служба національного банківського регулятора, POWER BANKING – це спільна мережа відділень банків по всій Україні, яка працюватиме та надаватиме клієнтам банківські послуги навіть у критичній ситуації під час блекауту. Усі відділення мережі обладнані генераторами, резервними каналами зв’язку, мають посилену інкасацію готівки та додатковий персонал.

«Національний банк разом зі всіма системно-важливими банками України понад місяць працювали над розробленням рішення, яке стане спільною відповіддю викликам, що принесли масовані ракетні обстріли, а саме безперервності надання банківських послуг», – йдеться у повідомленні.

На сьогодні мережа об’єднує 14 системно важливих банків, відділення яких стали основою та залучають інших учасників банківського ринку. Наразі вже понад 1000 відділень у всіх регіонах країни додатково оснащені для роботи під час блекауту (близько 80% з них – це відділення системно важливих банків).

Так, у Запоріжжі також запрацювала дана мережа і нині налічує вже 31 відділення банків. Дізнатися їх адреси можна на спеціальному сайті POWER BANKING, де є інтерактивна карта. В умовах блекауту у відділеннях мережі POWER BANKING зможе надати такі послуги:

  • отримання готівки (у банкоматах чи касі);
  • платежі, переказ коштів (у касі чи терміналах самообслуговування); обмін валют (за наявності готівкової валюти у касі);
  • консультації менеджерів із фінансових питань.

«Крім того, у відділеннях мережі POWER BANKING запроваджено банкоматний національний роумінг. Його мета – надати українцям можливість у банкоматі будь-якого банку мережі зняти збільшену суму готівки, достатню для задоволення поточних потреб та формування певного запасу», – зазначили у Нацбанку.

Раніше ми повідомляли, що українців просять визначитись, коли краще святкувати Різдво.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *