З самого ранку окупанти активно обстрілюють Енергодар

окупанти обстрілюють Енергодар
Окупанти обстрілюють Енергодар з 5 ранку, на жаль є загиблі та постраждалі.

Сьогодні з самого ранку російські окупанти обстрілюють захоплений ними Енергодар у Запорізькій області. Все це відбувається напередодні приїзду МАГАТЕ на окуповану Запорізьку АЕС. Мер Енергодару Дмитро Орлов у своєму Телеграм-каналі повідомив, що окупанти обстрілюють місто з 5 ранку. За його даними, є постраждалі.

«З п’ятої години ранку не припиняються постійні мінометні обстріли міста. Чутно автоматні черги!», – повідомив Дмитро Орлов. Пізніше він додав, що окупанти обстрілюють Енергодар з мінометів, автоматів та спорядження, вони також задіяли авіацію (над містом кружляють гелікоптери). Також він повідомляє, що внаслідок дій окупантів є загиблі та поранені.

«Поступає інформація про попадання в житлові будинки по вулиці Центральна, Воїнів-Інтернаціоналістів, Курчатова. У приватні присадибні будинки в кооперативах у передмісті. Влучили в приймальний покій лікарні, дитячі садочки!», – повідомив Орлов.

Варто зазначити, що все це відбувається напередодні візиту МАГАТЕ на окуповану Запорізьку АЕС. Ймовірно, окупанти проводять такі провокації з метою звинуватити ЗСУ в обстрілі міста-супутника ЗАЕС. В українській розвідці повідомили, що місія МАГАТЕ прибуде до станції 1 вересня, незважаючи на провокації росіян. Там зазначили, що частина працівників станції просо зникла, а ті, хто погодився на співпрацю з окупантами, і спеціально підготовлена «масовка» має створити у членів Місії враження повної підтримки місцевими жителями дій окупантів.

«У зв’язку з цим закликаємо світову спільноту, всі авторитетні міжнародні організації та уряди сприяти ефективній та об’єктивній роботі Місії МАГАТЕ на ЗАЕС. призвести до аварії на найбільшому в Європі ядерному об’єкті. Місія МАГАТЕ на станції має завершитися створенням постійного представництва організації на ЗАЕС», – зазначили у розвідці.

Українська спецслужба також заявила про те, що територія станції має бути негайно демілітаризована. Після чого буде створено 10-кілометрову зону безпеки та захищено транспортний коридор, яким до ЗАЕС доставлятимуться необхідне обладнання та фахівці.

Раніше ми повідомляли про скандал обласного рівня: чи відправлять Старуха у відставку?

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *