Запорізька міська громада знову має право на виплати ВПО

Запорізька міська громада
Після постійних обстрілів, Запорізька міська громада та ще 5 громад області додали до списку на виплати по статусу внутрішньо переміщеної особи.

Міністерство реінтеграції опублікувало новий список громад, мешканцям яких надаються виплати за ВПО. Так, в оновленому списку знову є Запорізька міська громада. А також Мінреінтеграції додали ще 5 громад області. Нагадаємо, раніше Запоріжжя то додавали, то прибирали із цього списку. Відтак мешканці обласного центру, які перебувають поза містом, не мали змоги отримувати виплати від держави. Зокрема у списку Мінреінтеграції на отримання виплат із ВПО від 17 серпня не входило Запоріжжя. Таким чином мешканці обласного центру, які через постійні обстріли вирішили виїхати, і мешкають тепер поза домом, не могли отримати щомісячну виплату у вересні.

Проте ситуація різко змінилася. 30 серпня Мінреінтеграції опублікували новий список, до якого додали 6 громад Запорізької області, у тому числі Запоріжжя. Тепер до списку входять 60 громад Запорізької області. До оновленого списку тепер входять такі громади Запорізького району:

  • Запорізька міська територіальна громада;
  • Степненська сільська територіальна громада;
  • Петро-Михайлівська сільська територіальна громада;
  • Матвіївська територіальна громада;
  • Новомиколаївська територіальна громада;
  • Кушугумська селищна територіальна громада.

В результаті мешканці Запоріжжя, які змушені були виїхати в іншу область України, тепер зможуть отримати виплати по статусу внутрішньо переміщеної особи. Вони становлять: 3000 грн. – для людей з інвалідністю або дітей; 2000 грн. – для осіб віком від 18 років.

Раніше ми повідомляли, що у додатку «Дія» з’явилося кілька нових документів та функцій.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *